Nye tider

Uge 8 siger kalenderen, uge 38 siger vandrejournalen og uge 2 på barsel – det er en hel ny måde at opgøre sin tid på, jeg har aldrig tænkt særlig meget i uger før de to streger på testen ændrede vores tidsopfattelse…

Fra den dag af handler alt pludseligt om uger. Lægerne taler i uger, graviditeten varer 40 uger, hjemmesider – hvor man søger svar på spørgsmål om sin nye underlige krop – skriver om uger og det bliver hurtigt klart for en ny-gravid, at uger er den eneste rigtige måde at holde styr på hele forløbet og når ens intetanende ikke-gravide omgangskreds spørger hvor langt henne man er, svarer man naturligvis i uger…! Velvidende at dette tal absolut ikke giver mening før det omregnes til måneder, som er en mere overskuelig, og i mange andre sammenhænge, en mere normal måde at opgøre tid på!

Men i denne uge 8-38-2 – er jeg faktisk ved at vænne mig til min nye frihed, hvor dagene er mine egne og jeg kan fylde dem med alverdens hyggelige sysler. Det er næsten ondskabsfuldt at forære en højgravid den slags frihed, for så brat at fratage hende den kort tid efter – hmm, men det vil jeg ikke tænke på nu!

I mandags var jeg på arbejde et par timer, manglede lige at afslutte et par ting med min chef og selvom jeg kun har været væk en uge, så var det dejligt at se mine søde kollegaer igen. Heldigvis bor jeg så tæt på mit arbejde, at jeg kan besøge dem med jævne mellemrum – er stadig hunderæd for at de skal glemme mig i mit lange fravær og planen er derfor at dukke op med kage i ny og næ.

I går følte jeg mig virkelig som en barslende kvinde, da formiddagen blev brugt i selskab med 12 andre vordende marts mødre. Rigtig mange gravide kvinder samlet på et sted og snakken gik – min lille fryns i maven var utrolig stille under hele besøget, sikkert overvældet af al den skønne kvinde kaglen! Det var rigtig hyggeligt, men ikke noget jeg kan gøre så ofte… Er nok mere til helt almindelig veninde hygge! Jeg er så heldig at have en veninde som netop er blevet mor og en som bliver mor til juli og endda en ny nabo som også skal være mor til marts – så mon ikke vi kan få glæde af hinanden!

I dag vil jeg blive hjemme og hygge mig bag maven!

20130220-083712.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s