Tid til Brunch

I søndags skulle jeg mødes med de bedste tøser, mine veninder gennem mange år. Vi har kendt hinanden siden barndomsårene og er i tidens løb vokset i alle mulige forskellige retninger, men trods alle vores forskelligheder og særheder, er det lykkedes at bevare vores venskab og det værdsætter jeg virkelig højt.

For mange mange år siden til en julefrokost hvor vi alle var behageligt berusede og nogenlunde samme sted i livet, bestemte vi os for et væddemål. Vi skrev alle navnet ned på den af os, vi hver især troede ville være den første der blev mor. De små lapper papir blev foldet og samlet i en bøtte, låget blev skruet på og bøtten gemt væk og vi dansede lykkeligt videre.

Samtidig oprettede vi en fælles opsparing, hvor til vi hver måned alle overførte et beløb og pengene skulle bruges på et fælles arrangement når den første af os annoncerede en baby på vej. Den eller de der havde gættet korrekt skulle så bestemme hvad dagen og pengene skulle bruges på.

Efter det første arrangement, bestemte vi os for, at fortsætte indbetalingen og fremover planlægge et årligt arrangement og der erfarer vi, at hvad der dengang var så meget af, nu er en efterspurgt mangelvare, nemlig TID. Vi havde engang masser af tid og vi tilbragte meget af den sammen. Jeg husker faste søndags aftaler, byture hver weekend, sofa hygge en hverdagsaften, telefonsladder i timer og meget andet. Men nu er det ofte et uoverskueligt puslespil når vi alle skal mødes. Alle er optaget af familie, kæreste, sport, arbejde, hobbyer og andre venner. Det at finde en weekend, hvor vi alle kan ses, er stort set umuligt med mindre den planlægges et år frem i tiden – jeg ved vi er blevet voksne, med COME ON! Jeg vil hurtig tilføje, at min kalender er ligeså booket som mine veninders, faktisk fatter jeg slet ikke hvad jeg fylder den op med! Fødselsdage, mødregrupper, sport, kæreste-tid, hans venner, grillaftener og bla, bla, bla…

Tror for alvor det gik op for mig til den brunch i søndags, hvor vi talte om hvad næste arrangement skulle være. Og der kom det frem, at min stakkels veninde, som med iver havde påtaget sig opgaven i at finde en dag/weekend, simpelthen havde måtte kaste håndklædet i ringen. Det var simpelthen umuligt, at finde en dag eller weekend hvor alle kunne. I samtlige weekender, var der en der skulle til en fødselsdag, på ferie, deltage i et sportsarrangement, føde et barn eller hvad ved jeg…. For fanden da, hvor er det sørgeligt, at en aftale med alle de bedste skal bookes i lige så god tid, som et besøg på NOMA! Vi har så mange planer, at vi ikke længere har tid til at prioritere hinanden – de damer, vi må gøre noget!

Da man ikke skal kaste med dej, når man selv er en bolle – vil jeg nu kaste et blik i min egen latterlige overfyldte og åbenbart meget vigtige kalender og skabe rum for impulsivitet og mulighed for en aftale med en veninde når lysten melder sig og ikke tre måneder frem i tiden. Det er klart, at ikke alt kan fravælges, men nogle gange bør en veninde måske prioriteres frem for en fjern tantes fødselsdag, en træningstime eller lignende…

20130625-135446.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s