Kalorietælleri

Nu skal denne blog ikke minde om et uddrag fra Familie Journalen, men den der vægt fylder lidt i mit spejl og hæmmer selvtilliden en smule, så derfor skrives der lidt om vægt….

For nu er jagten for alvor sat ind på de sidste overflødige kilo – de skal slippe kroppen, så vægten skal ned ned ned… Jeg er ikke tyk, men jeg har været vant til, at være en mindre størrelse og min nuværende kageform huer mig altså ikke…

Inspireret af min gode veninde, begyndte jeg sidste torsdag at tælle kalorier ved brug af programmet madlog.dk. Jeg startede med at indtaste vægt og højde og ønsket vægt og vupti – så fortæller den lille maskine hvor mange kalorier jeg kan fornøje mig med i løbet af dagen – nøj, det er smart! Min træning taster jeg også ind og det giver mig mulighed for at spise en smule mere og derved bliver det lettere at prioritere træningen. Jeg er typen som elsker lister og planlægning og at se grafer over mine resultater er virkelighed lækkerhed for mig. Derfor er denne metode ren hygge kræs for mig – men man skal altså være lidt at en liste-note-nørd for at synes at dette er sjovt.

Men jeg er totalt grebet af at tælle kalorier og tror at dette system er den bedste måde for mig at nå mit mål. Der er nemlig ingen forbud, det er blot ren og skær budgettering og det kan jeg forholde mig til – lad være med at bruge mere end nu tjener. I hverdagene undgår vi fortsat pasta, ris, kartofler og brød (undtagen rugbrød – det kan jeg altså ikke undvære). Kalorietælling viser sort på hvidt hvad en madvarer “koster” og det er faktisk ret overraskende. Jeg blev ret chokeret over hvor dyrt kakaomælk er…., selv en rugbrødsmad koster på det daglige budget.

Men da alt skal noteres og jeg gerne vil vinde denne konkurrence med maskinen (er et konkurrencemenneske…), så er det slet ikke svært at gå udenom hverdagens små fristelser, for dem er der mange af, især når man er på barsel og tuller rundt og hygger sig det meste af tiden. Nu handler indkøb om at få de rette kalorier i kurven.

20130910-090208.jpg

20130910-090223.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s