Påskeæg, historietime på Als og efterårsvejr…

Påsken er ovre og april vejret både tissede og skinnende på os, men vi lod os ikke skræmme så nemt. Min jyske svigerfamilie holdte på de gode dyder, påskeæg skal findes i det fri og der findes ikke dårligt vejr, men kun letpåklædte københavnere.

Denne påske blev afholdt på Als. Min svigermor er Alsing og i år skulle påsken bruges på at gå i hendes fodspor. Hele familien skulle have banket noget danmarks- og slægtshistorie ind i hovedet og det skulle regn og blæst sgu ikke forpurre!! 

Lad mig lige slå fast, jeg ELSKER min svigerfamilie, den har jeg dæleme været heldig med. Og jeg elsker en god historie og frisk luft – så er det slået fast. 

Vi startede med at besøge naboerne til min svigermors barndomshjem. Gården hun voksede op på, er blevet jævnet med jorden, tilbage nu står kun den store smukke bøg. Naboerne er næsten 2 generationer yngre end min svigermors forældre og alligevel havde de et helt fantastisk venskab og de kunne derfor fortælle os nogle spændende historier om slægten. 

Livet var altså ikke lutter lagkage dengang. Min svigermors farfar blev tvunget til at slås for tyskerne under 1. verdenskrig. Pga. hele Dybølmølle affæren var Sønderjylland under tysk herredømme på dette tidspunkt og den stakkels mand midt i tyverne måtte kysse kone og børn farvel og drage i krig mod hans fædreland Danmark. Han fik lov at komme hjem på orlov, da min svigermors far Hans skulle døbes og han kom aldrig hjem igen. Han døde i en minesprængning.

Hans enke drev gården videre på egen hånd og opdragede sine tre børn og overgav først gården, da Hans kunne overtage. Noget af en jernlady…

Efterfølgende besøgte vi Dybølbanke og der blev det lidt anstrengende, at stå på en pløjemark i stiv kuling, frysende med løbetud og med to unger der er rullet ind i uld og nylon, så kulde, blæst og regn preller af på dem, som på teflon og lytte til historien om Danmarks, til dato, største dumhed. 

Men det var nu hyggeligt og Villum ELSKER at være sammen med sine store kusiner, han forguder dem og gør alt hvad de siger. Et forhold vi aktivt udnyttede til tandbørstningen hver aften.

Udover historietime og slægtsforskning blev det også til en tur over grænsen og sommerferiens euro rester blev vekslet til øl, sodavand og slik – nu når vi bliver husejere, så må man ha’ den slags i skabene.

Lidt billeder fra vores påske.

   

     

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s