Jeg er den voksne…

Åh, lige nu har jeg den der forbandede lorte følelse af at have reageret forkert overfor drengen. Han burde nok have ramt puden en halv time før i aften og han nåede derfor at miste alt overskud og flippede ud under både tandbørstningen, toiletbesøget og historielæsningen… Og lige da jeg troede, at nu var han tilfreds og parat til Kalle Kanin og drømmeland, så tog han lige en U-vending af den helt store slags. Han råbte og skreg og ville sidde hos mig i stedet for at ligge i sengen. 

Da dette sker vælger jeg, at holde fast i de faste putte ritualer og med overbevisende stemmeføring fortæller jeg den lille fyr, at han SKAL ligge i sin seng og ikke sidde på mig nu. Efter noget tid bliver vi begge mere og mere opkørte, han er ulykkelig og hysterisk og jeg er vred og frustreret, men trods dette holder jeg fortsat fast i hvem der skal sidde og ligge hvor og forklarer, med myndig fast stemme og et efterhånden strengt blik, min 3-årige dette og ikke overraskende, er han ikke specielt lydhør overfor min efterhånden latterlige argumentationer. 

Til sidst bliver jeg nødt til at forlade værelset lidt, jeg kan mærke vreden og frustrationen. Da jeg vender tilbage er han helt opløst og jeg vælger (endelig…) at kaste principperne overbord og tager purken på skødet og læser lige præcis én side at Kalle Kanin og så sover barnet.

Efter at have lagt ham tilbage i sengen, kan jeg mærke tårerne i øjnene og den dårlige samvittighed. Hvorfor bliver jeg så vred? Han er jo bare 3 år og alt for træt og det ved jeg jo for fanden!! 

Jeg håber at han forstår at jeg elsker ham højere end livet selv og at han husker mine kys, smil og barme stemme og ikke mit vrede blik og min frustration, når han blot gør det han skal…, søger grænser, lærer og udfordrer verden. 

Jeg bør vide det og huske det, når hans verden ramler. Jeg er jo den voksne, jeg er hans mor, hans forbillede, den der bør kunne rumme ham, altid! 

  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s