Julen banker på… dig

Så står julen sgu igen for døren. 

Og igen i år sniger den sig langsomt ind ad lågen, op mod huset, hvor den herefter hamrer på hoveddøren som en kendt og elsket, men fuldstændig uventet, gæst! 

Den kræver alverdens ting. 

Småkager, julepynt, dekorationer, nisseløjer, adventsgaver, konfekt, gaver, juletræ, lyskæder og meget andet. 

Det hele skal være hyggeligt. Det er meget vigtigt. Det er hele essensen af jul. Hyggelige stunder med familie og venner, som kræver langtidsplanlægning og overskud midt i hverdagsræset og som helst skal virke afslappende og let når først man sidder rundt om bordet og propper sig med æbleskiver, igen.

Villum har store forventninger til vores husnisse, bevares dem er jeg selv skyld i. I know! Men det er lige lidt ekstra til de travle december morgener. Fjern nissens grød, spis nissens småkager, put ris i skoen, put gave i sokken, farv mælken blå og SKYND DIG PÅ ARBEJDE!

Så har vi også været til julefest i børnehaven, hvor jeg selvfølgelig, som den overskudsagtige type jeg åbenbart opfatter mig selv som, havde meldt mig frivilligt til at komme tidligere og varme æbleskiver… 

Så skal man heller ikke glemme den årlige tilbagevendende begivenhed – besøget af nissen fra børnehaven… Det er altid en udsøgt fornøjelse, at have den lille finke på besøg. Heldigvis havde de forgående forældre ikke tegnet skattekort og printet billederne i år – af hjertet tak! 

Denne december har vi planlagt så mange afslappende og hyggelige stunder, at jeg næsten glemte, at sætte tid af til julegave indkøbet. Det resulterede i fantastiske 10 timer i Magasin og Frederiksberg Centret med mindste barnet, som desuden var sløj og slet ikke burde turneers rundt i et indendørs cirkus.

Julegaver, mandelgave, spillegaver og værtsgaver skulle alle i hus på én og samme dag. Urealistisk? nej! Hyggeligt? NEJ! 

Med klapvognen fuld af gaver og en utålmodig bullerbasse med snotnæse på armen, var jeg i mål. Men udsigten til at slæbe barn og last hjem med DSB i myldretiden gav mig dog koldsved og jeg erkendte hurtigt, at det ikke ville føre noget som helst positivt med sig. Jeg ringede efter ridderen i den sorte Skoda – man må kende sin grænse.

Nu er her ro i det lille hjem. Julefreden har sænket sig og gudskelov skal vi ikke selv holde jul i morgen. Vi skal blot fragte os selv til Valby og det betyder, at samtlige gaver, konfekt, højstol, klapvogn, børn og andet udstyr skal pakkes ned… og så skal der hygges!

Jeg elsker julen, det gør jeg virkelig. Men den er ikke altid for børnefamilier. Og hvis ikke man passer på, så banker den på dig og ikke blot døren.

Glædelig jul!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s